BTP Genel Başkanı Baş, Mehmet Şimşek'e Tepki Gösterdi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e asgari ücretle geçinme challenge'ı attı: Gel bakalım bir ay boyunca bu ücretle yaşa, ben de sana bir haftalığına asgari ücret veririm, o haftayı yaşa bakalım.

Yayınlanma:
BTP Genel Başkanı Baş, Mehmet Şimşek'e Tepki Gösterdi

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Asgari Ücret Açıklamalarına Tepki Gösterdi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye’de asgari ücret düşük değil sözlerine karşı çıkarak, Şimşek'in bu açıklamalarıyla Türk milletiyle dalga geçtiğini belirtti. Baş, Şimşek'in ekonomik başarılarıyla ilgili de eleştirilerde bulundu.

Hüseyin Baş, Şimşek'in milletle dalga geçtiğini savundu ve açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Mehmet Şimşek Türk milletinin alım gücünü düşürmeyi başardı, Türk devletinin sahip olduğu zenginlikleri satmayı başardı. Mehmet Şimşek’in bir şeyleri başardığı kesin ama ne adına başardığı, kimin adına başardığı, kimin menfaatine başardığı tartışma konusu. Ekonomiye milletin ümüğünü sıkalım, kemer sıkma adı altında boğazını sıkalım mantığıyla bakarsan birçok şeyi başarmış oluyorsun. Evet, başardınız millet fakir, emekliler geçinemiyor bunu da başardınız, enflasyon yüzde yüze yakın bunu başardınız, başarılan şeyler ortada! Ama başarılamayan şeyler var. Başarılamayan...

Devamını okumak için linke tıklayınız: Haber Linki