AKP'li Yıldırım'dan CHP'li Karaoba'ya eleştiri: Oyları köpeklerden mi alacaksınız?

AKP'li Adem Yıldırım, sokak hayvanları konusunda CHP'li bir vekile Köpeklerden mi alacaksınız? şeklinde bir ifade kullanarak itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Bu sözler komisyon görüşmelerinde kayıtlara geçti.

Yayınlanma:
AKP'li Yıldırım'dan CHP'li Karaoba'ya eleştiri: Oyları köpeklerden mi alacaksınız?

Meclis'te Hayvanları Koruma Kanunu Tartışması

İktidarın Meclis'e sunduğu Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşmeler devam ediyor. 17 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen ve 18 saat süren komisyon toplantısında iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında polemikler yaşandı.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre; teklifin ilk üç maddesinin kabul edildiği toplantının tutanaklarına göre CHP Milletvekili Ali Karaoba, Biz yakında iktidar olacağız ve ilk kaldıracağımız bu yasa olacak. Sizler eğer bu Meclis'te olursanız, yasayı kaldırmaya çalıştığımızda tek kelimeye itiraz etmeyeceksiniz çünkü tepeden Saray'ın kararıyla hareket ediyorsunuz şeklinde konuştu.

Karaoba'nın sözlerine karşılık AKP'li Milletvekili Adem Yıldırım, Oyu köpeklerden mi alacaksınız? diyerek çıkıştı. Bunun üzerine CHP Milletvekili Ali Gökçek, Çok ayıp, 'Oyu köpeklerden mi alacaksınız?' ne demek diyerek tepki gösterdi.

BirGün