Yozgat Kanyonunda Kayaların İnsan Siluetine Benzemesi Görenleri Şaşırtıyor

Yozgat'ın Aydıncık İlçesi'nde bulunan 'Saklı Cennet' adlı kanyon, yüksek kayalarının tepesinde yatan bir insan siluetiyle dikkat çekiyor. Heykeltıraş Erol Gürgen, bu ilginç oluşumda insan siluetinin boyun kısmında bir kolye bulunmasının hayranlık uyandırdığını belirtiyor.

Yozgat’ın Aydıncık İlçesi'nde 'Saklı Cennet' Adıyla Bilinen Kanyonda İlginç İnsan Silueti!

Yozgat’ın Aydıncık İlçesi'nde bulunan ve 'Saklı Cennet' olarak adlandırılan kanyon, yüksek kayalarının tepesindeki insan siluetiyle görenleri hayran bırakıyor. Heykeltıraş Erol Gürgen, kayaların oluşturduğu insan siluetinin boyun kısmında bir kolyenin bulunmasının ilginç bir detay olduğunu belirtiyor.

Aydıncık ilçesinin Kazankaya Mahallesi’nden başlayıp, Çorum İncesu'ya kadar uzanan 12 kilometrelik kanyon, sarp kayalardan oluşuyor ve içerisinden Çekerek Irmağı suları akıyor. Kanyonun doğal güzelliğinin yanı sıra, kayalardaki ilginç görüntüler de dikkat çekiyor. Yüksek kayaların tepesindeki insan silueti, benzersiz doğasıyla herkesi kendine hayran bırakıyor ve halk arasında ‘saklı cennet’ olarak anılıyor.

Aydıncık Belediyesi Sanat Atölyesi yöneticisi Heykeltıraş Erol Gürgen, kanyonda oluşan insan siluetini gösterirken, “Kazankaya Kanyonu'nda yatmış bir insan silueti var. Göz kapağı, burun, çene ve yatmış bir insanı andıran detaylar mevcut. Ayrıca gerdanında ve boğazında bir takı olduğunu da görebilirsiniz” diyor.

Kanyon, MÖ 2'nci Yüzyıl'da avlanma alanı olarak kullanılmış ve tarihi dokusuyla da ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Yaşam Haberleri