Yıldız Sarayı'na 26 Günde 197 Bin Ziyaretçi

Beşiktaş'taki Yıldız Sarayı, açıldığı tarihten bugüne kadar tam 197 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Yıldız Sarayı'nı 197 Bin Kişi Ziyaret Etti!

Beşiktaş'taki Yıldız Sarayı, açıldığı günden bu yana 197 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yaklaşık 100 yıl sonra müze olarak ziyarete açılan saray, günde ortalama 7 bin 500 ziyaretçi ağırladı.

26 günde 197 bin kişiyi ağırlayan Yıldız Sarayı, haftanın her günü ziyarete açık olup, etkileyici mimarisi ve tarihi yapılarıyla görenleri kendine hayran bıraktı. Günlük ortalama 7 bin 500 kişi ağırlayan saray, geçtiğimiz hafta sonunda ise rekor kırarak 9 bin 584 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Uzun yıllar süren restorasyon ve konservasyon çalışmalarının ardından müze – saray olarak ziyarete açılan Yıldız Sarayı'nda, Büyük ve Küçük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Limonluk Kasr-ı Hümayunu, Sultan II. Abdülhamid'in şahsi kütüphanesi ve Has Bahçe gibi alanlar tarihinde ilk kez ziyarete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 Eylül'e kadar ücretsiz ziyarete açık olduğu duyurulan Yıldız Sarayı, geçmiş dönemlerde Osmanlı Devleti'nin yönetim merkezi olarak önemli bir konuma sahipti. Pazartesi dışında her gün ziyarete açık olan saray, 9.00 – 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

AA

Yaşam Haberleri