Yaprak Sarma Tarifi ve Püf Noktaları
Yaprak sarması Türk mutfağında herkes tarafından sevilen yemekler arasında yer alır. Farklı malzemelerin yaprakların içlerine doldurulmasıyla hazırlanan yaprak sarması, farklı pişirme tekniklerine sahip bir yemek türü olarak bilinir.
En Lezzetli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?
En çok asma yaprağından yapılan yaprak sarması, pancar, pazı, lahana ve karalahana gibi birçok yaprağın da kullanıldığı bir yemektir. Ancak en sevileni asma yaprağıyla yapılandır.
Ülkemizde birçok çeşidi bulunan yaprak sarmasının lezzetli olabilmesi için pişirme teknikleri de büyük önem taşır.
Püf Noktaları
- Zeytinyağlı sarmalarda sızma zeytinyağı kullanılmalıdır.
- İç harcı sıcak suda bekletilmelidir.
- Sarmalar tencereye sıkıca yerleştirilmelidir.
- Sarmaların üstü porselen bir tabakla örtülmelidir.
- Tencerenin dibi sarmalar konmadan önce yapraklarla örtülmelidir.
- Sarmalar dikey olarak tencereye dizilmelidir.
Kıymalı yaprak sarma tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
- 500 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı nane
- Kırmızı toz biber ve karabiber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
- Tuz
Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi
- Kıymalı karışımı hazırlayın.
- Salamura yaprakları kaynatın.
- İç harç ile yaprakları sarın.
- Tencereye dizip üzerine su ve zeytinyağı ekleyerek pişirin.
- Servis edin.