Uzmanlara göre mayo rengi hayati önem taşıyor

Yüksek sıcaklıklarla birlikte gelen su eğlencesi için hazırlıklı olun! Ancak, suya girmeden önce güneş koruyucu kullanmayı unutmayın ve su güvenliğini önemseyin. Mayo renginiz suyun altında görünürlüğünüzü etkileyebilir ve bazı kumaşlar UV radyasyonuna karşı koruma sağlayabilir. Unutmayın, güneşin zararlı etkilerine karşı önlemlerinizi almayı ihmal etmeyin.

Mayo Rengi ve UV Radyasyonu

Mayonuzun veya giysinizin rengini UV koruyucu özellikleri açısından değerlendirin. İşte bazı ipuçları.

Koyu renkler, açık renklere göre daha fazla UV koruması sağlar. Beyaz veya pastel renkler yerine mavi veya siyahı seçin.

Parlak ve neon renkler, soluk renklere göre daha iyi koruma sağlar. Açık mavi veya uçuk sarı yerine yoğun turuncu veya neon pembeyi seçin.

Koyu renkler UV ışınlarını daha fazla emerek cildinize ulaşan miktarı azaltır. Polyester ve naylon gibi sentetik malzemeler de yoğun dokumalarıyla UV ışınlarını engellemede pamuğa göre daha iyidir.

Mayonun Sudaki Rengi ve Görünürlüğü

Mayonuzun sudaki görünürlüğü güvenliğin anahtarıdır. Su güvenliği firması araştırması, mayo renklerinin suda karadakinden farklı olduğunu gösterdi.

Çoğu zaman çok az görülebilen göllerde, neon turuncu, sarı ve yeşil gibi en parlak ve kontrast renkler bulunur.

Uzmanlar havuzlarda ve göletlerde optimum görünürlük ve güvenlik için parlak ve kontrast renkler önermektedir.

Araştırmalara göre neon turuncu ve benzeri renkler mayo için güvenli bir seçimdir. Sıkı dokunmuş sentetik malzemeler, doğal elyaflardan daha fazla UV koruması sağlar.

Yaşam Haberleri