Uluslararası Kaplan Günü Kutlamalarına Özel Buzlu Kokteyl Hazırlığı

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'ndaki kaplanlar, Uluslararası Kaplan Günü'nde buzlu kokteyller ile serinledi.

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda Kaplanlar Özel Menü ile Kutlandı

Her yıl 29 Temmuz, Uluslararası Kaplan Günü olarak kutlanarak, kaplanları koruma konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor. Bu yıl Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda barınan kaplanlar da özel bir kutlama ile karşılandı.

Kaplanların özel menülerle beslendiği etkinlik kapsamında, havuzlarında vakit geçirmeleri için de özel önlemler alındı. Buzlu kokteyllerle beslenen kaplanlar, sıcak hava koşullarından etkilenmemek için havuzlarında eğlenceli zamanlar geçirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan 12 bengal kaplanından bahsederek, burada yaşayan kaplanların barınma koşullarının ve beslenme programlarının özenle hazırlandığını belirtti. Özsöyler, Bugün Dünya Kaplanlar Günü dolayısıyla özel bir menü hazırladık. Yaz sıcaklarından korunmaları için dondurulmuş tavuk eti gibi özel besinler sunduk. dedi.

Kaplanların bakımı ve yaşam koşullarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik, ziyaretçiler tarafından da ilgiyle karşılandı.

AA

Yaşam Haberleri