Beyaz tabakanın oluşumuna farklı nedenler etki edebilir:
Pişirme metodları: Tavuk fırında veya ızgarada pişirildiğinde, su buharlaşamayabilir ve tavuğun içinde birikebilir. Bu da pişerken dışarı beyaz bir sıvı olarak çıkmasına sebep olabilir.
Depolama koşulları: Dondurulmuş ve ardından çözülmüş tavuklarda, buz kristalleri hücrelerin zarar görmesine neden olarak pişirme sırasında sıvının sızmasına yol açabilir.
Yağsız tavuk: Derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü gibi yağsız tavuklarda, etin büzüşmesiyle birlikte sıvı dışarı atılabilir.
Beyaz tabakanın tüketilmesinde herhangi bir risk bulunmamaktadır. Lezzeti pek hoş olmasa da, tamamen güvenlidir. Eğer isterseniz tavuğu pişirmeden önce kağıt havluyla kurulayarak sızıntıyı önleyebilirsiniz.
Unutmayın! Tavuğunuzdan sızan beyaz sıvı, bozulma belirtisi değildir. Bu normal bir pişirme sürecidir ve endişelenmek için hiçbir sebep yok.