Şiddete maruz bırakıldıktan sonra sokağa terk edilen Ada, yeni bir yuva arıyor

Kırşehir'de şiddet gören ve yaralanan eşeğe Ankara'daki veteriner kliniğinde tedavi uygulanıyor.

Kırşehir'de Şiddete Maruz Kalmış Eşek, Ankara'da Tedavi Ediliyor

Kırşehir'de şiddet uygulanarak sokağa terk edilen ve sağ arka ayağında kırık tespit edilen 3 yaşındaki eşek, hayvanseverler tarafından Ankara'daki bir veteriner kliniğine getirildi. Eşeğe Ada ismi verildi ve tedavi süreci başladı.

Geçen yıl mayıs ayında şiddet gören eşeğin durumu bir hayvansever tarafından fark edildi ve Ankara'daki veteriner kliniğine getirilerek tedavi altına alındı. Eşeğin zayıf olduğu ve bağışıklık sisteminin düştüğü belirlendi. Ayrıca sağ arka ayağında kırık olduğu tespit edilerek tedavi süreci başlatıldı.

Veteriner Hekim Bahri Terzi, eşeğin tedavi süreci hakkında bilgi verirken, Ada ilk geldiğinde enfeksiyonlu yaraları vardı. Antibiyotik tedavisi ile bu yaraların iyileşmesini sağladık. Ayrıca kilo almasını ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için özel bir program uyguladık. Ayağındaki kırık nedeniyle fizik tedaviye de başladık ve şu anda yürüme yetisini geri kazanmaya başladı. Ada, insanlarla ve diğer hayvanlarla da iyi anlaşmaya başladı ve artık sahiplendirilmeyi bekliyor dedi.

Eşeğin sahiplenilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Veteriner Hekim Terzi, Ada'nın güvenli ve sevgi dolu bir yuvada yaşamasını arzuladıklarını dile getirdi.

Yaşam Haberleri