Şarköy, Yerli ve Yabancı Turistlerin Gözdesi Oldu

Şarköy ilçesindeki birçok mavi bayraklı plaj, hem yerli hem de yabancı turistleri misafir ediyor.

Marmara Denizi kıyısındaki Şarköy, mavi bayraklı plajlarıyla turistleri cezbediyor

Marmara Denizi kıyısındaki Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi, mavi bayraklı plajlarıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Plajlar, denizin keyfini çıkarmak isteyen çok sayıda ziyaretçiyi cezbediyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, mavi bayraklı plajların turizm için büyük avantaj sağladığını belirtti.

Şarköy, her zaman tatilcilerin tercih ettiği bir yer olmuştur. Tatilciler, özellikle mavi bayraklı plajları olan bölgelere ilgi göstermektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, mavi bayrak altyapısının oluşturulmasında önemli bir rol oynamaktadır. Şarköy ilçesinde mavi bayraklı plajlara ek olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli 14 plaj daha bulunmaktadır.

Hacıoğlu, plajların ilçe için önemli bir değer olduğunu ve yaz sezonunda her zaman dolu olduğunu belirtti. Plajların tam donanımlı olması ve cankurtaran hizmeti sunmaları, turistlere güven vermektedir.

Hacıoğlu, Plajların nitelikli olması ilçeye ve bölgeye turist çekiyor. Şarköy dışında Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi'nin de mavi bayraklı plajlara sahip olması için çalışmalar devam ediyor. Gelecek yıl Süleymanpaşa, 2026'da da Marmaraereğlisi'nde mavi bayraklı plajların olmasını bekliyoruz. Artan plaj sayısı, kentin turizmine de fayda sağlayacaktır şeklinde konuştu.

AA

Yaşam Haberleri