Suyun Tekrar Tekrar Kaynatılması Hakkında Bilmeniz Gerekenler
İnsanlar suyu pişirmek ve içmek için kaynatmayı icat ettiler, çünkü ham suda bulunan mikrop ve bakterilerden kurtulmak önemlidir. Ancak suyu bir kez kaynattıktan sonra tekrar tekrar kaynatmanın faydasız olduğunu bilmelisiniz.
Bakteriler ilk kaynatmadan sonra ölmüştür, bu nedenle suyu ikinci kez kaynatmanın bir anlamı yoktur ve hatta tavsiye edilmez. Tekrarlanan kaynatma işlemi suyun tadını olumsuz etkiler ve uzmanlar, suyun tekrar tekrar kaynatılmasının basitçe ölü su yarattığını iddia etmektedir.
Kaynatma sonrasında su içerisinde bulunan tuzlar hala kalır ve her kaynatma işlemi sırasında su ve oksijen ayrılır, bu da tuz konsantrasyonunu artırır. Bu durum sağlık açısından pek iyi değildir ve uzun vadede zararlı olabilir.
Kaynamış su genellikle faydalı değildir ve tekrar tekrar işlenmesi suya zarar verebilir. Bu nedenle, her seferinde taze su kullanarak ve suyu kaynatmadan önce bir süre bekletip klorlu suyun buharlaşmasını bekleyerek suyunuzu daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.