Pillerin Hurda Çekmecesine Atılmasının Zararları

Ev düzeninde en önemli parça olan hurda çekmecesi, evinizin düzenli görünmesini sağlamanın temelini oluşturur. Ancak buraya attığınız eşyaları dikkatli seçmelisiniz; zira bazı eşyalar yangın gibi ciddi riskler oluşturabilir. Ayrıca düzensizliğin bile bazen düzenli bir kaos yaratabileceğini unutmamak gerekir.

Metal Malzemelerle Temas Halinde Olan Pil Yangınına Dikkat!

Metal bir pilin hem pozitif hem de negatif uçlarıyla temas ederse, yangını başlatacak kadar ısı üreten bir kısa devreye neden olabilir. Hurda çekmecenizde şu anda birkaç metalik malzeme bulunuyor olabilir: ataçlar, hırdavat, madeni paralar, anahtarlar, raptiyeler, yedek şarj cihazları, çelik yünü, kalemler ve alüminyum folyo hepsi bir tehdit oluşturabilir. Bu nedenle, pilinizi bu tür malzemelerden uzak tutmak önemlidir.

Özellikle 9 voltluk piller güvenli değildir çünkü pozitif ve negatif kutupları hemen yan yanadır. Ancak sadece AA veya AAA pilleri veya kutupların zıt uçlarda olduğu diğer pilleri saklıyor olsanız bile, tedbirli olmanız önemlidir.

Yangını önlemenin en kolay yolu, pillerinizi hurda çekmecenizden ve metal nesnelerden tamamen uzak tutmaktır. Eğer alanınız dar ise, pilleri orijinal ambalajlarında saklamak veya kullanmadığınız zamanlarda direkleri maskeleme, kanal veya elektrik bandıyla örtmek gibi güvenlik önlemleri alabilirsiniz. Ayrıca, 9 voltluk pilleri diğer pillerle aynı kaba atmamalısınız çünkü bunlar da metal nesnelerdir.

Yaşam Haberleri