Ordu'da ayı ahıra girerek danayı kaçırdı

Ordu'da yaşayan Hayati Günindi'nin ahırına giren ayı, bir danayı alarak götürdü. Günindi, ayının duvarı yırtarak girdiğini belirtirken olayla ilgili şaşkınlığını dile getirdi.

Ordu'da Ayının Ahırda Danayı Götürdüğü Olay

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Turnalık Yaylası Gölağızı Küme Evleri'nde 30 yıldır hayvancılık yapan Hayati Günindi, gece saatlerinde ahırından ses duydu. Domuz zannettiği ses üzerine dışarı çıkan Günindi, el feneriyle etrafı kontrol etti. Bir dana eksik olduğunu fark eden Günindi, jandarmaya haber verdi ve bir ayının danayı götürdüğü anlaşıldı.

Hayati Günindi, 8 hayvanım vardı, bir tanesini alıp gitti. Her gece sabah 05.00'e kadar nöbet tutuyorum. Mecburen tutuyorum, başka çarem yok. Yoksa gelir, öbürlerini de alıp gider, diye korkuyorum. dedi. Günindi, ahırda hasara neden olan ayının duvar görevi gören bezi parçalayarak girdiğini belirtti.

Eşinin anlattığına göre, Dana ahırda bağırıyor, hadi gidip bakalım diyerek tüfek isteyen Hayati Günindi, ayının dana ile birlikte kaybolduğunu fark edince eşi Muazzez Günindi ise dananın çığlıklarını hala kulaklarında duyduğunu belirtti.

Aynı bölgede hayvancılık yapan Ruhşen Aktürk de devletin ahır konusunda yardımcı olması gerektiğini belirterek, Tüfeğin olsa da ayıyı vuramıyorsun, yasak. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, bölgedeki hayvan sahipleri daha fazla zarar görmemek adına çözüm beklemekteler.

Yaşam Haberleri