Maraş Biberi İçin Hasat Zamanı Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yüzde 75 hibeyle dağıtılan 1 milyon Maraş biberi fidesinin ekildiği tarlalarda hasat zamanı geldi.

Avşar Mahallesi'nde Maraş Biberi Hasadı Başladı

Onikişubat ilçesindeki Avşar Mahallesi'nde bu destekle yetiştirilen kentin coğrafi işaret belgeli ürünü Maraş biberi için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hasat programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, programdaki konuşmada, kent genelinde yıllık 30 bin ton biber hasadı yapılmasını beklediklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın verimli topraklara sahip olduğunu ve coğrafi işaret belgeli birçok ürünü bulunduğunu anlatan Görgel, şehrimizin sahip olduğu 30 coğrafi işaretli üründen biri olan Maraş biberinin önemine değindi. Yıllık 30 bin ton üretime sahip olan Maraş biberi, şehrin tarımsal zenginliğine önemli katkı sağlıyor. Bu yılki üretim miktarıyla ülke genelinde yüzde 15'lik bir paya ulaşmayı hedefliyoruz. 500'den fazla çiftçi, Maraş biberi üretimine katkı sağlıyor.

Maraş biberi yetiştiriciliğinin desteklenmesi amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yaklaşık 1 milyon fide hibe edildi. Maraş biberi, pul kırmızı biber, toz kırmızı biber, ipek pul kırmızı biber ve isot olarak işlenerek 66 firma aracılığıyla satışa sunulmaktadır.

Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen Maraş biberi hasat programı, şehrin tarımsal potansiyelini ve coğrafi işaretli ürünlerini ön plana çıkarmaktadır.

Yaşam Haberleri