Manisa'da 40 yıl sonra dere temizliğine başlandı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Salihli ilçesine bağlı Mersindere Mahallesi'nde temizlik çalışmalarını denetledi. 40 yıldır temizlenmeyen 3 kilometrelik dere yatağının temizliği için çalışmaların devam ettiğini belirten Zeyrek, mahalleye temiz bir şekilde teslim edeceklerini söyledi.

Başkan Zeyrek, Salihli’de Mersindere Mahallesi’nde İncelemelerde Bulundu

Başkan Zeyrek, Salihli programı kapsamında Mersindere Mahallesi’ni ziyaret etti. Zeyrek’e ziyaretinde, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ve MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, CHP İlçe Başkanı Enver Akgün eşlik etti.

Muhtar Murat Yıldırım ve mahalle sakinleri, Zeyrek’i büyük bir coşkuyla karşıladılar. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen dere temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Zeyrek, çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Mersindere Mahallesi’nde uzun yıllardır temizlenmeyen 3 kilometrelik dere yatağını temizliyoruz. Ardından dere geçiş noktasında menfez imalatı yapacağız. Bu çalışmayla sizlere temiz bir dere bırakacağız. Bu emaneti korumak da sizlere düşüyor. Moloz atan veya çöp atan kişileri uyararak yetkililere bildirmenizi istiyoruz. Amacımız, mahallenin daha temiz ve düzenli olması.

Mahalle Muhtarı Murat Yıldırım, yıllardır ihmal edilen Mersindere’nin artık hizmet alacağını belirterek, “Dere ıslahı ve temizliği işleri 40 yıldır yapılmıyordu. Ancak Ferdi Başkan göreve gelince işler değişti. Kendisine 20 gün içinde dilekçe yazdım ve hızlı bir şekilde geri dönüş aldık. Bugün artık iş makineleri çalışmaya başladı. Ferdi Başkan’a her şey için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yaşam Haberleri