Kalp Ağrısının Sebepleri Araştırıldı: Kalbinize Bıçak Saplanmış Gibi Hissetmenin Nedenleri

Günlük işler esnasında ya da dinlenirken kalp üzerinde bıçak saplanma hissi yaşayan birçok kişi tedirgin olabilir. Prekordiyal Yakalanma Sendromu adı verilen bu durum, her yaş grubunda görülebilmekte ve sıklıkla kalp kriziyle karıştırılmaktadır.

Kalp Ağrısı ve Prekordiyal Yakalanma Sendromu

Herhangi bir olay karşısında hissedilen korku ve heyecanın kalpte beklenmedik hareketlere neden olabileceği düşünüldüğünde, bu durum genellikle normal karşılanır. Ancak, duraklama anlarında ya da günlük rutin işlerle meşgulken veya dinlenme sırasında hissedilen ve kalpte sanki bıçak saplanıyormuş gibi acı veren his, tıp dünyasında Prekordiyal Yakalanma Sendromu veya Kırık Kalp Sendromu olarak bilinir.

Bu durum genellikle kalp kriziyle karıştırılsa da, 6 yaşındaki bir çocuktan 25 yaşındaki bir yetişkine kadar genç yaş gruplarında görülebilir. Aniden ortaya çıkan ve dayanılmaz acıya neden olan bu durum, nefes almaya devam edildikçe etkisini artırır ve kişide ciddi bir rahatsızlık belirtisi olarak algılanabilir.

Halk arasında sendrom olarak adlandırılan bu durum, gerçek bir acıdır ve göğüs bölgesinde gerçekleşir. Acı bazen Texidor Sendromu veya Huchard Sendromu olarak da adlandırılır ve acı o kadar şiddetli olabilir ki, nefes almayı azaltarak baş dönmesi ve nefes darlığı gibi sorunlara neden olabilir.

Acıdan Kurtulmak İçin Neler Yapılabilir?

Bu acı hissinin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, göğüs bölgesindeki sinirlerin bu duruma neden olabileceği düşünülmektedir. Nefes alıp verirken sinirlere baskı uygulanmasıyla oluşan bu acı genellikle dinlenme sırasında ortaya çıkar ve uyku sırasında nadiren görülür. Acı genellikle 30 saniye ila 3 dakika içinde kendiliğinden geçer.

Acı hissedildiğinde doğrularak oturmak faydalı olabilir, ancak fazla hareket etmek çoğu zaman acıyı artırabilir. Durumunuzun acısını hafifletebilecek bilinen garantili bir yöntem maalesef yoktur. Ancak zamanla, bu acı sizden tamamen kaybolacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar ONAYLANMAMAKTADIR. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.

Yaşam Haberleri