Japon teknolojisi ile yarışan Karadenizli Temel'in başarısı

Japonya'dan ilham alan Temel, şekilli karpuzlarla başarılı bir satış grafiği elde etti. Artık Talihsiz Temel unvanından kurtuldu.

Trabzonlu Tarım Girişimcisi Kalp ve Kare Karpuz Üretimiyle Başarıya Ulaştı

Trabzonlu Temel Yaşar Yazıcı, Talihsiz Temel lakabıyla tanınan bir tarım girişimcisidir. Daha önce başarısız denemelerde bulunduğu civciv yetiştiriciliği, terlik imalatı ve temizlik ürünleri satışının ardından tarımda yeni ve yenilikçi yöntemlerle kalp ve kare karpuzlar üreterek büyük bir başarı elde etmiştir.

Yaklaşık 10 yıl önce fındık bahçesinden istediği verimi alamayan Yazıcı, Ortahisar ilçesi Akoluk Mahallesi'nde yaşamaktadır. Japonya'dan getirttiği tohumlarla mavi karpuz yetiştirmeye çalışan Yazıcı, bu projede başarılı olamamış olsa da pes etmemiştir.

İstanbul'dan getirttiği kalıplarla kalp ve kare şeklinde karpuzlar üretmeye başlayan Yazıcı, bu heyecan verici projede başarılı olmuştur. Şekilli karpuzlarıyla dikkat çeken Yazıcı, özellikle sıra dışı hediyelik arayanların ilgisini çekmektedir.

59 yaşındaki Yazıcı, karpuz yetiştiriciliğiyle yaklaşık 10 yıldır uğraştığını belirterek, başarıya giden yolda pes etmediğini vurgulamıştır. Kendisine karpuzcu Temel veya Talihsiz Temel diyenlere aldırmadan, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

Yazıcı, kalp şeklindeki karpuzlara gösterilen ilginin artmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, pes etmeden başarıya ulaştığını belirtmiştir. Japonlar yapar da Karadenizli Temel Yazıcı niye yapmasın diyerek gelecek planlarından da bahsetmiştir.

AA

Yaşam Haberleri