İzmir Körfezi'nde Balık Ölümleri Sonrası Yoğun Denetim Yapılıyor

İzmir Körfezi'nde yaşanan kötü koku ve balık ölümleriyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri detaylı inceleme başlattı. Tesis çıkışından alınan numuneler ise laboratuvarlarda inceleniyor.

İzmir Körfezinde Balık Ölümleri ve Kirlilik Sorunuyla İlgili Çalışmalar Sürüyor

İzmir'de 20 Ağustos'ta Bayraklı ilçesi Turan mevkisi sahilinde ölü balıkların vurması ve kötü koku sorununun ortaya çıkması sonrası kirlilik kaynağının tespiti ve kirliliğin önüne geçilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, körfezde daha detaylı inceleme yapılacağını duyurduktan sonra uzman ekipler ve Mobil Su ve Atık Su Analiz Laboratuvarı, Manda Çayı'ndan alınan su numunelerini incelemek üzere Bayraklı ilçesine gönderildi.

Ekipler, Manda ve Meles çayları, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisleri ile birlikte Bostanlı, Bayraklı, Laka, Arap ve Balçova derelerinden de numune alarak çalışmalarını sürdürecekler.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün, yapılan incelemeler sonucunda bölgedeki organizmalardaki artışın çözünmüş oksijen miktarını düşürdüğünü belirtti. Balık ölümlerinin birikmiş kirlilikten kaynaklandığını ifade eden Akgün, detaylı değerlendirmenin analiz sonuçlarına göre yapılacağını söyledi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar, bölgedeki kirlilik kaynağının belirlenmesi ve önlem alınması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

AA

Yaşam Haberleri