Evde Yoğurt Mayalamanın Kolay Yolu: Marketten Alma Devri Bitiyor

Ev yoğurdu çok faydalı bir besindir. Peki, pratik bir şekilde taş gibi ev yoğurdu nasıl mayalanır? İşte yoğurt mayalarken bilmeniz gerekenler...

Ev Yapımı Taş Gibi Yoğurt Tarifi

Ev yapımı yoğurt yapmanın aslında çok zor olmadığını bilmek ister misiniz? İşte size doğal ve lezzetli bir yoğurt tarifi...

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

1. Sütü derin bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Köpükler oluşmaya başladığında tahta kaşıkla sütü karıştırarak havalanmasını sağlayın.

2. Süt kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin.

3. Sütü ılımaya bırakın ve uygun sıcaklığa geldiğini anlamak için parmağınızı süte batırarak kontrol edin.

4. Küçük bir kasede ılık süt ile yoğurdu karıştırın ve sütün içine ekleyerek iyice karıştırın.

5. Karışımı temiz bir tülbent ile örtün ve mayalanması için bekleyin.

6. Yaklaşık 6 saat sonra mayalanan yoğurdu buzdolabına koyun ve bir gece dinlendirin.

7. Ardından kıvamını kontrol ederek afiyetle tüketin.

Bu kadar basit! Şimdi evde kendi yoğurdunuzu yapmak için hiçbir engeliniz kalmadı. Deneyin ve lezzetini keşfedin!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar ONAYLANMAMAKTADIR. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.

Yaşam Haberleri