Dünyanın En Pahalı Şapkası 630 Bin Dolara Satıldı

Sinema tarihinin efsanevi karakteri Indiana Jones'un ünlü şapkası, 630 bin dolara açık artırmada satıldı. Harrison Ford'un Indiana Jones ve Kader Tapınağı filminde kullandığı bu ikonik aksesuar, İngiltere'de düzenlenen bir müzayedede yeni sahibini buldu.

Indiana Jones'un Fötr Şapkası 630 Bine Satıldı!

Hollywood'un efsanevi karakterlerinden biri olan Indiana Jones'un ünlü fötr şapkası, İngiltere'de düzenlenen bir açık artırmada tam 630 bin dolara alıcı buldu. Indiana Jones'un ikonik şapkası, serinin ikinci filminde Harrison Ford tarafından takılmıştı ve Propstore Müzayede Evi tarafından gerçekleştirilen müzayedede bu yüksek fiyata satıldı.

Müzayede evinin yaptığı açıklamaya göre, Indiana Jones'un tanınmış şapkası, karakterin kendisi kadar unutulmaz bir parçasıdır. Bu fötr şapka, Indiana Jones serisinin ikinci filmi için özel olarak üretildi ve filmdeki çekimlerde kullanıldığı prodüksiyon fotoğrafları ve kamera arkası görüntüleriyle de doğrulandı.

Ayrıca, şapka Ferrandini'nin kişisel koleksiyonundan gelmekte olup ilk kez koleksiyoncuların ilgisine sunulmuştur. Şapka ile birlikte, daha önce yayımlanmamış Indiana Jones kostümü fotoğrafları ve eşi Keefe Ferrandini tarafından imzalanmış bir orijinallik mektubu da alıcıya sunuldu.

Müzayedede ayrıca, 1983 yapımı Star Wars: Jedi'ın Dönüşü filminde kullanılan askeri miğfer 315 bin dolara, ve Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminde Daniel Radcliffe'in kullandığı asa ise 53 bin 550 dolara satıldı.

Yaşam Haberleri