Çeşme'de ata tohumundan ilk susam hasadı gerçekleştirildi

Çeşme Belediyesi ve Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliği ile düzenlenen Ata Tohumu Susam Hasadı etkinliği, yerel ve ekonomik ürünleri tanıtmak amacıyla Ovacık'ta gerçekleşti.

Çeşme Belediyesi ve Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İş Birliğiyle Ata Tohumu Susam Hasadı Gerçekleştirildi

Çeşme Belediyesi ve Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yerel ve ekonomik ürünlerin ön plana çıkarılması amacıyla Ovacık’ta ilk kez düzenlenen Ata Tohumu Susam Hasadı etkinliğini birlikte gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Lal Denizli, etkinlikte yaptığı konuşmada, Burada bizim insanımızın alın teri ata tohumlarımız var ve bu hasat, alın teriyle yurttaşlarımıza doğru besinleri ulaştırmanın ne kadar kıymetli olduğunun en büyük göstergesi ifadelerini kullandı.

Çeşme Belediyesi ve Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen Ata Tohumu Susam Hasadı etkinliği, Ovacık’ta gerçekleşti. Başkan Denizli, Tarımsal Hizmetler Müdürü Şerif Mustafa Vural, Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Kazım Beyaz ve birçok üretici ile Ovacıklı yurttaşın katıldığı etkinlik, yerel ürünlerin önemine vurgu yaparak önemli bir adımı temsil ediyor.

Toprak Verimliliğini Yaşatmak Bizim Görevimiz

Başkan Denizli, Tarım İşleri Müdürlüğümüz ve Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin ortak çalışmasının sonucu olan ürünlerin burada hayata geçmesi bizler için çok kıymetli. Bizim insanımızın alın teri ata tohumlarımız burada ve bu hasat, yurttaşlarımıza doğru besinleri ulaştırmanın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Ovacık'ın toprak verimliliğini korumak ve geliştirmek bizim için büyük bir görev. Bu çalışmalar, aynı zamanda Ovacıklı kadınlara da istihdam imkanı sağlıyor. Tarıma ve toprağa verdiğimiz önem, burada sizlerle bir arada olmanın ne kadar değerli olduğunu ortaya koyuyor şeklinde konuştu.

Yaşam Haberleri