Başkan son nikahını kendi kızına kıydı

Yalova'nın Taşköprü Belediyesi'nde 31 yıldır nikah memuru olarak görev yapan 60 yaşındaki Azim Hüseyin Tanrıkulu, kızı Ayfer Sarıkaya'nın nikahını kıydı. Tanrıkulu, evlilik cüzdanını kızına verip, 'Gelin hanım' diye hitap ettikten sonra sarılarak duygusal anlar yaşadı.

Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü Belediyesi'nde 31 yıldır nikah memuru olarak görev yapan Azim Hüseyin Tanrıkulu, son nikahını kıyarak duygusal anlar yaşadı.

Nikah memuru olarak 31 yıldır görev yapan ve 5 binin üzerinde nikah kıyan Azim Hüseyin Tanrıkulu, kızı Ayfer Sarıkaya'nın nikahını kıydı. Nikah sonrasında cübbesini çıkartıp kızına sarılan Tanrıkulu, duygusal anlar yaşadı. Tanrıkulu, Bu zamana kadar 5 bine yakın nikah kıydım. Bunların arasında boşananların sayısı 7'yi geçmez. Bazı sorumluluklarımız var. Törende, kalıplaşmış sözlerin dışına çıkamayız. Mesela çifte 'Gelin hanım', 'Damat bey' diye hitap etmek zorundayız. Ayfer'in mutlu günü, benim için çok önemli ve özeldi. Resmiyet içinde nikahı kıydıktan sonra cübbemi çıkartıp, kendisine 'Kızım' diyerek sarıldım. dedi.

Nikahı tamamlanan Ayfer Sarıkaya ise duygusal anları paylaşarak, Nikahımı babam kıydığı için çok mutluyum. Duygu dolu anlar yaşadık. Benim için 'evet' demek çok zordu. 'Evet' derken hiç bu kadar zorlanmamıştım hayatımda. şeklinde konuştu.

Artık nikah memurluğundan emekli olacağını belirten Tanrıkulu, Bu tören, benim 31 yıllık nikah memurluğumun jübilesi oldu. Artık belediyede başka birimde görev yapacağım. dedi.

Yaşam Haberleri