Bakırköy'de depreme hazırlık paneli düzenlendi

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 'Deprem Güvenli Kent: Bakırköy' panelinde Başkan Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu açılış konuşması yapacak. Panelde deprem ve afet yönetimi, kentsel dönüşüm ve planlama politikaları ele alınacak.

Bakırköy Belediyesi Deprem Güvenli Kent Paneli Düzenliyor

Bakırköy Belediyesi, ilçedeki olası İstanbul depreminde riskleri azaltmak amacıyla bir panel düzenleyecek. Panel, Bakırköy Belediyesi konferans salonunda gerçekleşecek ve açılış konuşmasını Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu yapacak.

Panel, 2 oturumdan oluşacak. İlk oturumda deprem ve afet yönetimi, ikinci oturumda ise kentsel dönüşüm ve planlama politikaları ele alınacak. Panelde Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özer, jeofizik mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, İBB Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Alper Ünlü, Şehir Plancısı Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu gibi uzmanlar da konuşmacı olarak yer alacak.

Panelde özellikle deprem bilincinin artırılması ve toplumun bilinçlendirilmesi üzerine önem verilecek. 18 Ağustos Pazar günü saat 10.30'da başlayacak olan panel, Bakırköy ilçesindeki deprem risklerine karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Haber Merkezi

Yaşam Haberleri