70 yaşındaki kadın, tek başına yangınla mücadele etti

Manisa Salihli'de yaşayan 70 yaşındaki Zehra Karaağaç, kendi çabalarıyla evini yangına karşı korudu. Ormanlık alandaki evini kuru otları temizleyerek yangından koruyan Zehra Karaağaç, destan yazdı.

Ege bölgesi alev alev yanmaya devam ediyor. Söndürme çalışmaları etkili bir şekilde sürdürülürken vatandaşlar da kendilerini korumaya çalışıyor. Manisa Gördes ilçesinde başlayan yangın Salihli'ye de sıçrayınca vatandaşlar kendilerini ve evlerini korumak için yoğun çaba sarf etti.

TEK BAŞINA MÜCADELE ETTİ

Salihli'nin Kale mahallesinde yaşayan Fatma Karaağaç, 14 Ağustos günü çıkan yangının evine doğru geldiğini fark edince hemen harekete geçti. 70 yaşındaki Karaağaç eline aldığı tırmıkla evinin çevresinde kuru otları temizlemeye başladı. Bu sayede evini yangından koruyan Karaağaç adeta destan yazdı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Yaşadığı korku dolu anları gözyaşları içinde anlatan Karaağaç, yangının mahalleye doğru hızla yaklaştığını görünce tedbir almaya çalıştığını ifade etti. İlerleyen yaşına rağmen evinin etrafındaki yanabilecek otları temizlediğini belirten Karaağaç, alevler yaklaştıkça büyük bir endişe ve korku yaşadığını dile getirdi.

DÖRT TARAFINI ALEVLER SARDI

Alevlerin 4 tarafta da olduğunu aktaran Karaağaç, Kimsenin kurtulma yolu yoktu. Yukarıdan bağırdılar bana 'Şimdi yanacaksın davran gel çabuk' dediler. Yanarım bile demedim, adamı bile dinlemedim, şuraları tırmıkladım evimiz yanmasın diye. Tırmıkladım ve burayı kurtardım. Hayvanları kurtarırken enik alevlerin üstüne doğru koşunca aklım gitti, ağladım eniğim yanacak diye. Yürümeye medetim yoktu, minareler gibiydi alevler, kendimiz zor kurtulduk. Evimiz ocağımız yanmadı ona dua ediyorum. diye konuştu.

'AĞAÇLAR KÖMÜR OLDU DEYİP AĞLIYORUM'

Karağaç, yangının çok korkutucu olduğunu dile getirerek Yeşil dağlar, ak dağlar kara kömür oldu. Dağlar deyip ağlıyorum. O karıncalar, mahluklar çırpına çırpına nasıl yandı diyorum, ağlıyorum. dedi.

Haber Merkezi

Yaşam Haberleri