100 yaşında bastonsuz tapınağa tırmanan dünyanın en yaşlı insanı

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre, 116 yaşındaki Tomiko Itooka dünyanın en yaşlı insanı olarak kayda geçti. Enerjisi ve yaşama sevinci hiç eksilmeyen Itooka, rekorlarıyla dikkat çekiyor.

116 yaşındaki Tomiko Itooka Guinness Rekorlar Kitabı'na Girdi

117 yaşındaki Maria Branyas’ın ölümünün ardından en yaşlı kişi unvanının yeni sahibi 116 yaşındaki Japon asıllı Tomiko Itooka oldu. Itooka bu unvanla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Japonya'nın Ashiya şehrinde yaşayan Itooka, dört çocuk annesi ve başarılı bir iş kadınıydı. İkinci Dünya Savaşı sırasında kocasının tekstil fabrikasında önemli görevler üstlendi. Sportif yaşamıyla da dikkat çeken Itooka, lise yıllarında voleybol oynamış, daha sonra dağcılığa merak sardı.

70'li yaşlarında Japonya'nın en yüksek ikinci yanardağı olan Ontake Dağı'na iki kez tırmandı ve 100 yaşındayken de Ashiya Tapınağı'nın taş basamaklarını bastonsuz çıkmayı başardı.

Yaşam dolu ve enerjik kişiliğiyle dikkat çeken Itooka, sıradan zevklerinden de vazgeçmiyor. Her gün yoğurtlu içeceğiyle güne başlıyor ve muz yemeyi seviyor. Hâlâ zinde kalabilmesinin sırrını ise sağlıklı beslenmeye ve düzenli egzersize bağlıyor.

Euronews

Yaşam Haberleri