YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç'tan Erhan Çetinkaya'nın açıklamalarına sert tepki: Tasarruf için TÜİK kapatılsın

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın enflasyon konusundaki açıklamalarını eleştirdi ve Tasarruf önlemleri kapsamında TÜİK kapatılmalı dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan TÜİK ve Enflasyon Eleştirisi

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın enflasyonla ilgili açıklamalarını eleştirerek, 'Ha yüzde 75, ha yüzde 45' dediğiniz yerde 'TÜİK ha var, ha yok' demek durumundayız. O zaman tasarruf tedbirleri kapsamında TÜİK kapatılsın dedi.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklama yaparak, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını ve bu çerçevede çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Türkiye’deki işsizlik rakamlarına da dikkat çeken Kılıç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimini ülkenin gerçeklerini görmeye davet etti.

Kılıç ayrıca, Srebrenitsa Katliamı’nın 29. yıl dönümüyle ilgili de açıklamalarda bulunarak, Bugün çok can yakan ve çok kan akıtan Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yıl dönümü. 8 bin 372 sivil insan dünyanın gözleri önünde Sırplar tarafından katledildi. Birleşmiş Milletler'in, Amerika Birleşik Devletleri'nin, medeniyetin beşiği olarak belirtilen Avrupa'da, Almanya'nın, Fransa'nın, İtalya'nın, İngiltere'nin gözleri önünde 8 bin 372 sivil hunharca katledildi. Aynı senaryo bugün Gazze'de sahneleniyor... ifadelerini kullandı.

Ülkemizin öncelikli gündemi ekonomi. Suat Kılıç, 4 milyon 278 bin hane bugün Türkiye'de devlet ve belediyelerin yardımıyla geçimini sağlayabiliyor. Her bir hanede ortalama beş kişinin yaşadığını kabul edersek yaklaşık 20 milyon insanımız herhangi bir gelirden mahrum olmak suretiyle devletin kamu kurumlarının belediyelerin yardımlarıyla hayatını sürdürüyor. Bu tüm zamanların en yüksek rakamıdır. şeklinde konuştu. Ayrıca, 2024'ün ilk beş ayında 9 milyon 444 bin 500 vatandaşımız sosyal güvenlik primini ödeyememiştir. Bu da yine tüm zamanların rekor rakamıdır. ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç ayrıca, enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde memur maaşları, emekli maaşları, en düşük emekli maaşı ve asgari ücretin durumuna da değindi. En düşük emekli aylığına düşünülen zam yüzde 0. Asgari ücret için düşünülen artış da yüzde 0. 'Ha yüzde 75 ha yüzde 45' dediğiniz yerde 'TÜİK ha var ha yok' demek durumundayız. O zaman tasarruf tedbirleri kapsamında TÜİK kapatılsın. ifadeleriyle ekonomi yönetimini eleştirdi.

Siyaset Haberleri