Veli Ağbaba'dan iktidara eleştiri

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda tasarruf tedbirlerini içeren torba kanun teklifinin görüşmelerinde iktidarı eleştirerek söz aldı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Eleştirilerde Bulundu

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda tasarruf tedbirlerini içeren torba kanun teklifinin görüşmelerinde iktidarı sert bir şekilde eleştirdi. Ağbaba, emekliye verilen 2 bin 500 TL zammı yetersiz bulduğunu belirterek, Emekliye 2 bin 500 TL zammı reva görenler lüks içinde, şatafat içinde yaşamaya devam ediyor. Savurganlık artık bir yaşam biçimi haline gelmiş durumda. Emekliye yapılan zammı verenler ise tuvaletlerine, keneflerine milyonlarca lira yatırım yapıyorlar dedi.

CHP Malatya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, dün TBMM Genel Kurulu'nda tasarruf tedbirleriyle ilgili torba kanun teklifinin görüşmelerinde konuşma yaptı. Ağbaba, Türkiye'nin her türlü kirliliğin ve rezilliğin yaşandığı bir ülke haline geldiğini savunarak şunları dile getirdi:

Cumhurbaşkanı'nın da katıldığı bir törende Çinli bir firmayla yapılan anlaşma var ancak teklifin 11. maddesinde ciddi kuşkularımız var. Bir şirkete vergi indirimi yapılıyor, yatırım bitmeden gümrük vergisinden muaf tutuluyor ve bu yatırım için devletin ödeme yapacağı düşünülüyor. Bu durum Anayasa'ya aykırıdır.

Emekliye 2 bin 500 TL zammı verenler lüks içinde

Ağbaba, en düşük emekli maaşı alanlara yapılan 2 bin 500 TL'lik zamın yetersiz olduğunu vurgulayarak, Emekliye sadece bu miktarı reva görenler lüks ve şatafat içinde yaşamaya devam ediyor. Savurganlık artık ahlak haline gelmiş durumda. Emekliye yapılan zammı verenler ise milyonlarca lirayı tuvaletlerine, keneflerine harcıyorlar şeklinde konuştu.

Memleket dolandırıcıların başkenti haline geldi

Ağbaba, Türkiye'nin fuhuş, sanal kumar ve yasa dışı bahis gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, Memleket rüşvet cennetine dönüşmüş durumda. Dolandırıcılar ve kara para aklayanlar artık kontrol altında değil. Ülkemizde her türlü kirlilik ve rezillik yaşanıyor dedi.

Ağbaba'nın eleştirileri devam ederken, konuşması sırasında AKP iktidarının ulaştığını öne sürdüğü lüks tüketim alışkanlıklarına da değindi.

Siyaset Haberleri