Ümit Özdağ'dan Davutoğlu'na önemli ziyaret

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Gelecek Parti lideri Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. İki lider, görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. İlk kez Gelecek Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret eden Özdağ, kapıda Davutoğlu tarafından karşılandı ve ikili arasındaki görüşme 2 saat sürdü.

Özdağ ve Davutoğlu, görüşme sonrası kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundular.

Teknik görüşmeler yapılacak

Özdağ, görüşmeye ilişkin olarak Burada olma amacımız çok teknik bir konuda görüşmek. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının sınırda silah kullanma yetkisinin hukuken yeniden belirlenmesi ve sınırda mayın döşenmesi konularını ele aldık. Sayın Davutoğlu, jeopolitik durumu kendi deneyimleriyle açıkladı. Sunduğumuz dosya değerlendirilecek, teknik görüşmeler yapılacak dedi.

“Suriye krizinde 8 yıl yokum”

Ardından konuşan Davutoğlu, Sınır güvenliği konusunda yetkilerin açıklığa kavuşturulması ve göç sorununa dair önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Göçün küresel bir sorun olduğunu belirten Davutoğlu, Göç İdaresi'nin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Geri Kabul Anlaşması'nın mülteci sorunuyla alakası olmadığını belirtti.

“Temurci'nin AK Parti'ye geçme iddiası senaryo”

Davutoğlu, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin AKP'ye katılacağı iddialarına da değinerek, Bu haberle Gelecek Partisi'ne algı operasyonu yapılıyor. Temurci'nin AK Parti'ye geçeceği iddiası üretilen bir senaryodur dedi.

Siyaset Haberleri