Ümit Özdağ, MİT Davası İle İlgili Açıklama Yaptı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MİT mensuplarına baş sağlığı dilediği için isimlerini ifşa ettiği iddiasıyla 7 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak. Özdağ, dava açılmasına tepki gösterdi.

Ümit Özdağ: MİT Mensuplarına Baş Sağlığı Dilediği İçin Dava Açılmasına Tepki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MİT mensuplarına baş sağlığı dilediği için isimleri ifşa ettiği gerekçesiyle hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasına tepki gösterdi. Özdağ, “Bana yapılan şey yarın başka milletvekillerine de yapılabilir. Bu anlamda benim hukukuma değil TBMM’nin hukukuna ve Anayasa’ya yapılan bir saldırıdır” dedi.

Üretim ve İstihdam Öncelenmiyor

Özdağ, İzmir programı kapsamında Ege Giyim Sanayicileri Derneği’ni ziyaret etti. Yaptığı konuşmada üretim ve istihdamın öncelenmediğini belirterek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının ancak reel sektöre yapılacak yatırımlarla mümkün olacağını vurguladı.

Yeni Vergi Paketi ve Emekli Maaşlarına Tepki

Özdağ, yeni vergi paketi ve emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirerek, “Ne üretime yönelik ne de istihdama yönelik bir yaklaşım var. Bu, bugün çıkmış değil. Türkiye çok ağır bir ekonomik krizden geçiyor.” şeklinde konuştu. Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul da vergi paketi üzerinden tekstil sanayicilerinin zor durumda kalacağını belirtti.

“Başka Milletvekillerine de Yapılabilir”

Özdağ, MİT mensuplarına baş sağlığı dilediği için dava açılmasına ilişkin, “Bu, Zafer Partisi’ni baskı altına almak amacıyla yapılmış bir siyasi yaklaşımdır. Bana yapılan şey yarın başka milletvekillerine de yapılabilir. Bu anlamda benim hukukuma değil TBMM’nin hukukuna ve Anayasa’ya yapılan bir saldırıdır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Emekli Maaşlarına Yapılan Zamma Tepki

Emekli aylıklarına yapılan zamma tepki gösteren Özdağ, en düşük emekli maaşının olması gereken rakamın 27 bin lira olduğunu belirtti. Ayrıca vergi sisteminin adaletsizliğine de dikkat çekti.

Siyaset Haberleri