TBMM'de Erkan Baş ve Numan Kurtulmuş, Can Atalay görüşmesi için bir araya geldi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Numan Kurtulmuş ile görüşmeye başladı. TİP, AYM'nin hak ihlali kararına uyulmasını ve Atalay'ın özlük haklarının geri verilmesini talep ediyor.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Meclis'te TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Görüşüyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay’dan milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine neden olan Yargıtay kararının “yok hükmünde” olduğunu ortaya koyan Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gerekçeli kararının ardından TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağrılmasını talep ediyor.

Anayasa’nın 93. maddesine göre, Meclis’in olağanüstü toplanabilmesi için üyelerinin beşte birinin yazılı istemi, yani 120 milletvekilinin imzalı başvurusu ve Meclis İç Tüzüğü’nün 7. maddesine göre, toplantı çağrısını TBMM Başkanı’nın yapması gerekiyor.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş konu ile ilgili bugün Meclis'te Numan Kurtulmuş ile görüşüyor.

TİP, 15 Ağustos’ta Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas için toplanacak TBMM’nin 14 Ağustos’ta Can Atalay için toplanmasını istiyor.

14 Ağustos için hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis yönetiminden “16 Ağustos olsa ne dersiniz?​” teklifi geldiğini belirtti. 16 Ağustos” önerisinin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan değil, TBMM Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı'ndan geldiğini kaydeden Günaydın, Kurtulmuş’un direkt kendisi yerine bir aracıyla teklifte bulunmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Siyaset Haberleri