Taşçıer’den Emekli Maaş Zammına Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, AK Parti'nin Meclis'e sunduğu en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesine karşı çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer: En Düşük Emekli Aylığı Teklifi Yetersiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, AK Parti’nin Meclis’e sunduğu en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesine ilişkin kanun teklifine tepki gösterdi. Taşcıer, yapılan zamın yetersiz olduğunu belirterek, iktidarın emeklilerin gerçek yaşam koşullarını anlamadığını ifade etti.

Taşcıer, “Açlık sınırı 19 bin liraya, yoksulluk sınırı 62 bin liraya ulaşmış, iktidar en düşük emekli maaşına 2 bin 500 lira zam yaparak, 12 bin 500 liraya çıkarmakla övünüyor. Bırakın yoksulluğu yönetmeyi, haneleri yangın yerine çeviren sefaletin bile farkında olmayan, milyonlarca vatandaşın gerçeklerine yabancılaşan bu iktidarın beyin ölümü gerçekleşti” dedi.

AKP iktidarının milyonlarca emeklinin geçim sıkıntısını düşünmeden yaptığı zamın yeterli olmadığını belirten Taşcıer, “Zengin daha da zengin olurken emeklinin ve emekçinin de alın teri gasp edildi. 10 bin lira ile geçinmeye çalışan 3,7 milyon kişinin cebinden 1 yılda 428 bin lira çalındı. Bu para KKM denen akıl ve bilim dışı uygulamaya harcanmamış olsa bugün 3,7 milyon emeklinin en düşük aylığı 35 bin lira olabilirdi” şeklinde konuştu.

Taşcıer, iktidarın emekli aylığına yapılan zamın açlık sınırına dahi erişmediğini vurgulayarak, “Bugün açıklanan zamla en düşük emekli aylığı açlık sınırı olan 19 bin liranın ancak yüzde 66’sına denk geliyor. Bu zam bırakın temel ihtiyaçları, en düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak. Hal böyle olunca iktidar yaşam ile ölüm arasında bir tercih sunduğu milyonlarca emekliden tebrik alkışı mı bekliyor?” şeklinde eleştiride bulundu.

Siyaset Haberleri