Özgür Özel'den Erken Seçim Çağrısı: Kararı Bahçeli ve Erdoğan Verecek

AKP kulislerinde erken seçim ihtimali üzerinde konuşulmaya başlandı. Özgür Özel'in hodri meydan çağrısına rağmen, AKP'li kurmaylar erken seçim kararının Bahçeli ve Erdoğan'ın belirleyeceğini dile getirdi.

CHP Lideri Özgür Özel'in Erken Seçim Çağrısı

CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından normalleşme adımları atarken bir yandan da sık sık erken seçim gündemine getiriyor. Özel, erken seçimle ilgili olarak, “İki seçim arasında 5 yıl var. Bunun ortası 2.5 yıl. Erdoğan Meclis erken seçim kararı almazsa bir daha aday olamıyor. 2.5 yıl geldiğinde seçimleri yenileyelim, Erdoğan kendine güveniyorsa bir kere daha gelir, yarışırız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Ancak Özel, bu tarihten sonra yapılacak erken seçim talebine olumlu bakmayacaklarını ifade etti.

Gazete Duvar'a göre, AKP ve MHP’nin oluşturduğu iktidar cephesi, Özel’in çağrısının anlamlı olmadığı görüşünde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en uygun zamanda erken seçim için “Hodri meydan” diyeceğini savunan iktidar kurmayları, muhalefetin bu çağrıya evet demek zorunda kalacağını belirtiyor. Erken seçim çağrısı ne zaman yapılırsa tıpış tıpış evet diyecekler. Başka şansları var mı? Erken seçim tarihini Özgür Özel değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli belirleyecek” iddiasında bulunuyorlar.

Gazete Duvar

Siyaset Haberleri