Özgür Özel, Parti İçi Muhalefete Meydan Okudu

CHP Genel Başkanı Özel, tüzük kongresine başkanlık etmek istediğini açıkladı ve kararı oylattı. Özel, Kaçtı dedirtmemek için kurultay kararını ben aldım dedi.

Özgünleştirilmiş Halk TV Haberi: Özel, Kurultay Süreci ve Seçimli Kurultayla İlgili Detayları Paylaştı

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Muharrem İnce'nin kurultayın düzenlenme sürecine dair önemli detayları paylaştı. Parti Meclisi ya da genel başkanın kararıyla kurultayın düzenlenebileceğini ancak genel başkanın kararıyla seçim maddesinin eklenebileceğini vurguladı. İnce, parti içi muhalefete meydan okuyarak, Gücünüz yetiyorsa, buyurun karşıma çıkın diyerek seçimli kurultay vaat etmediğini belirtti.

İnce'nin açıklamalarına göre, kurultayın seçimli hale gelmesi için adayların belirli şartları sağlaması gerekmekte ve CHP tüzüğüne göre delegelerin salt çoğunluğunun imzasının toplanması durumunda seçim maddesinin eklenebileceği belirtildi.

Kılıçdaroğli veya başka bir adayın İnce'nin karşısına çıkıp çıkmayacağına dair İnce, Hiç sanmıyorum diyerek, Kılıçdaroğlu'nun delegeleri ikna edememe ihtimaline işaret etti. Saymaz'ın yazısında belirttiğine göre, İnce tüzük kurultayından güçlenerek çıkacağını ve parti içi muhalefete açıkça meydan okuyarak, korktular demesinler diye kararı aldığını ifade etti.

Saymaz'ın aktardığı habere göre, CHP Parti Meclisi, İnce liderliğinde toplanarak 6-9 Eylül tarihleri arasında Ankara'da olağanüstü tüzük kurultayı kararı aldı. İnce, PM'de yaptığı konuşmada partiyi tüzük kongresine genel başkan olarak götürmek istediğini ve bu kararı üyelerine oylattı. PM de İnce'ye bu yetkiyi verdi.

Kısacası, CHP'de yaşanan kurultay süreci ve seçimli kurultay olup olmayacağı konusu gündemdeki önemli konular arasında yer almakta.

Siyaset Haberleri