Özgür Özel, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdi

CHP lideri Özel, Kuzey Kıbrıs'ta düzenlenen resmi törenlere katılarak, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun kendisini karşılamamasına tepki gösterdi. Özel, 'Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü nedeniyle yapılan törenlerde yer aldı.

Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs Törenlerine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs'ta düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıl dönümü törenlerine katıldı.

Resmi törenin ardından Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Türkiye'den bazı siyasi partilerin Kuzey Kıbrıs seçimlerine müdahil olduğunu ve demokrasiye sahip çıktıklarını belirtti.

Özel, Kuzey Kıbrıs'ı bir bütün olarak sahiplendiklerini ve dost ve kardeş bir ülke olarak gördüklerini vurguladı. Barış Harekatının bir işgal harekatı olmadığını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin barışı savunduğunu ifade etti.

Kuzey Kıbrıs'ın AB üyeliğini destekleyen Özel, Güney Kıbrıs'ın tek başına AB üyesi olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Erdoğan ile yapılan görüşmeye de değinen Özel, temaslarda bulunulduğunu ve Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını aktardı. Özel, Metin Feyzioğlu'na tepki göstererek Dışişleri Bakanlığı'na konuyu ileteceklerini açıkladı.

Haber Merkezi

Siyaset Haberleri