Mızraklı'dan İmamoğlu'na Hakkari Çağrısı: Kalabalık Heyetle Gitmeli

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Hakkari'ye atanan kayyım kararına karşı mücadele için birlik olma çağrısında bulundu. Mızraklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok kişinin Hakkari'ye gitmesi gerektiğini belirtti.

Eski Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'dan Çağrı: Hakkari İçin İmamoğlu'na Davet

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, kayyım atanmasıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunarak, Hakkari için İstanbul Büyükşehir Belediye ve Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunarak, Kalabalık bir heyetle Hakkari’ye gitmeli, belediye önünde açıklama yapmalı oradan da seçilmiş Eşbaşkan Viyan Tekçe ve Meclis Üyeleri ile bir araya gelmeliler dedi.

Mızraklı'nın verdiği röportajda, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın Edirne Cezaevi’nde çekilmiş yeni fotoğrafları da paylaşıldı.

Yeni Özgür Politika'dan Gülcan Dereli'ye konuşan Mızraklı, kayyum atanmasına karşı çıkılmasının olumlu olduğunu belirtirken, muhalefetin daha etkili bir tutum alması gerektiğini vurguladı. Hakkari ve diğer kayyum atanmış yerler için toplumsal itirazın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Mızraklı, belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan bir heyetin Hakkari'ye gitmesi ve burada seçilmiş Eşbaşkan Viyan Tekçe ve Meclis Üyeleri ile bir araya gelmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Hakkari-Yüksekova köprüsünün kurulması ve bölgeye destek olunması gerektiğini de belirtti.

Mızraklı, cezaevindeki günlerinde sağlıklı kalmak için Demirtaş'la kitap okuduğunu, film izlediğini ve siyasi konularda sohbet ettiklerini açıkladı.

Siyaset Haberleri