MHP'li Adıgüzel'in Çakarlı Arabasıyla İnsan Kaçakçılığına Karıştığı İddiası

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel’in oğlu insan kaçakçılığı yaparken suçüstü yakalandı. İsmail Saymaz, Güven Adıgüzel'in kendisinin de çakarlı arabasıyla insan kaçakçılığına katıldığına dair ifadeleri açıkladı.

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Güven Adıgüzel'in Oğlu Uyuşturucu ve İnsan Kaçakçılığı Suçundan Yakalandı

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yaparken suçüstü yakalandı. Adıgüzel, büyük oğlunun suç örgütü kurduğunu ve kardeşini de bu işe karıştırdığını iddia etti. Ancak gözaltına alınanlar ifadelerinde Adıgüzel'in de oğullarıyla birlikte hareket ettiğini belirtti. Ses kayıtlarına ulaşan Halk TV yazarı İsmail Saymaz, ifadelerde Adıgüzel'in adının geçtiğini ve milletvekillerine tahsis edilen çakarlı bir araç ile insan kaçakçılığı yapıldığına dair bilgiler olduğunu aktardı.

İsmail Saymaz'ın yazısından bir bölüm:

Sarıtoprak ifadesinde Gürpınar'daki konuma geldiğinde dört araç gördüğünü belirtiyor.

Bunlardan biri Audi.

'Audi'ye 3-4 kişinin bindiğini, sürücüsünün esrar içip hareket ettiğini gördüm' diyor.

Diğeri ise BMW.

Sarıtoprak bu aracın çakarlı olduğunu ve sürekli tur atıp bölgeyi kontrol ettiğini söylüyor. Diğer şahıslar da BMW'nin kaçak getirdiğini belirtiyor ve teknenin indirdiği kişilerin BMW'ye bindirildiğini gözlemlediklerini aktarıyorlar.

Adıgüzel'in suç ortağı Alihan Ketenci ise BMW'yi fark etmediğini ifade ediyor.

Ses kayıtlarından birinde Cihanay Adıgüzel'in babası Güven'e iltica sürecinde yardım etmesi için para konuştuğu ortaya çıkıyor. Güven Adıgüzel'in diğer oğlu Tunahan ile yaptığı konuşmada ise babalarının yola çıktığını ve insan kaçakçılığı için bir plan yaptıkları duyuluyor.

Detaylar, Halk TV'de...

Siyaset Haberleri