Milletvekili Transferleri ve Yeni Grupların Kurulması
31 Mart yerel seçimlerinin ardından milletvekili transferlerinin yoğunlaşması beklenirken, mecliste yeni bir parti grubunun daha oluşacağı öngörülüyor. Serbestiyet'ten Hilal Köylü'nün aktardığına göre, Demokrat Partili isimler Cemal Enginyurt ve Salih Uzun'un öncülüğünde merkez sağda yeni bir grup kurulması planlanıyor.
Meclisin ihtiyacı olduğu belirlenen merkez sağda yeni parti grubu için 20 milletvekilini bir araya getirme hedefiyle çalışmalar yapan Enginyurt ve Uzun, farklı partilerden merkez sağ kökenli siyasetçilerle temasta bulunuyor. Bu süreçte AKP, İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve CHP'den vekillerle iletişim kuran ikili, siyaset kulislerinde hareketlilik yaşanacağını belirtiyor.
İyi Parti'den istifa eden Enginyurt, bağımsız kalan milletvekillerinin yanı sıra CHP'deki destek arayışında olan vekillerin yeni gruba katılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor. Mecliste kurulacak yeni siyasi grubun zamanında oluşturulması durumunda 2028 seçimlerine kendi cumhurbaşkanı adayıyla girebileceklerini öngören Enginyurt, Salih Uzun'un da bu süreçte önemli bir rol üstleneceğini belirtiyor.
Mecliste AKP, CHP, DEM Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet olmak üzere 6 siyasi grup bulunurken, Gelecek ve Saadet Partili vekillerin oluşturduğu Saadet grubunun dağılma sürecinde olduğu konuşuluyor. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin AKP'ye katılması beklenirken, Temurci'nin bu konudaki yorumu Her şeyin hayırlısı olacak şeklinde.
AKP'nin 14 Ağustos kuruluş yıldönümünde İyi Parti'den ayrılan bazı isimlerin de katılması öngörülüyor. İyi Parti'de yaşanan istifalar sonrasında vekil sayısının düştüğü ve yeni istifaların beklendiği parti kulislerinde konuşuluyor.
Serbestiyet