Meclis Komisyonu'nda sokak hayvanları teklifi tartışılacak

Meclis Komisyonunda, sokak hayvanları ile ilgili kanun teklifinin görüşmelerinde 'küçük salon' tartışması yaşandı. AKP'li Komisyon Başkanı, gazetecilerin dışarı çıkarılmasını istedi ve toplantıya ara verildi.

Tartışma, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Toplantısında Başladı

Sokak hayvanlarının öldürülmesini kolaylaştıracağı gerekçesiyle eleştiri alan 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda ele alınmaya başlandı.

Toplantı öncesinde, Küçük salon konusunda bir tartışma yaşandı. Komisyonun muhalefet partili üyeleri, toplantının daha geniş bir salonda yapılmasını talep etti.

BirGün'ün haberine göre, gazetecilerin bile ayakta durmak zorunda kaldığı sıkışık salonda yapılan görüşmelerin verimli olmayacağını belirten komisyon üyeleri, salonun değiştirilmesi gerektiğini savundu. Ancak Komisyon Başkanı Vahit Kirişci bu talebi dikkate almadı.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, CHP, İYİ Parti ve DEM Partili üyelerin salon değişikliği taleplerine karşılık, Gazetecileri ve danışmanları salondan çıkarmak zorunda kalabilirim şeklinde bir yanıt verdi. Bu durum karşısında milletvekilleri tepki gösterdi.

Muhalefet milletvekilleri, Komisyon Başkanı Kirişci'nin, komisyona davet edilen hayvan derneklerini reddettiği iddiasıyla eleştirdi. Ancak Kirişci, bu iddiaları reddetti.

BirGün

Siyaset Haberleri