KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı için KKTC'ye gelen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Heyetini Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Dervişoğlu'nun heyetinde İYİ Parti yöneticileri ve milletvekilleri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan gelen misafirlerle birlikte Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti. Güney Kıbrıs ve AB'nin baskılarına karşı durduklarını ve Kıbrıs Türk halkının haklarını korumak için mücadele ettiklerini vurgulayan Tatar, Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin birlikte hareket etmesinin önemine değindi.

Tatar, İki devletli siyasetin temelinde bir antlaşmada kuzeydeki Türk devleti antlaşmanın bir parçası olacaktır. Türk askerinin varlığı Kıbrıs Türklerine ve Rumlara fayda sağlamaktadır. Biz kendi haklarımızı koruyoruz ve Anavatan Türkiye ile uyum içinde hareket etmeye devam ediyoruz dedi.

Özgün kaynak:

Siyaset Haberleri