KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile CHP Genel Başkanı Özel bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü için KKTC'ye gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti. Tatar, Kıbrıs Türkleri olarak 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı bizim için yeniden doğuş anlamına gelmektedir dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl Dönümü Dolayısıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kapsamında KKTC'ye gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti. Tatar, Biz Kıbrıs Türkleri olarak 20 Temmuz 1974'teki Barış Harekatı bizim tekrar doğumumuzdur. Bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze ve küllerimizden tekrar doğduğumuz bir gündür şeklinde konuştu. Özel ise, Türkiye, Ada'ya Ada'daki varlığını korumak, Ada'daki soydaşlarını, Türk varlığını korumak ve yüz yıllardır kazanılmış egemenlik hakkını teyit için oraya gitti. Ne eksik yaptı ne fazla yaptı dedi.

Özgür Özel'in KKTC Ziyaretinde CHP Heyetiyle Birlikte Oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü için KKTC'ye gelen CHP heyeti ile birlikte ziyaretlerde bulundu. Heyette CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İstanbul Milletvekili Namık Tan ve Parti Meclisi Üyesi Selin Kırçiçek yer aldı.

Özel'in KKTC Temasları

Özel, KKTC temasları kapsamında önce CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ı ziyaret etti ve ardından KKTC'nin Üçüncü Genel Başkanı Derviş Eroğlu ile görüştü. Özel, ziyaretlerin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi ve yapılan görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Konuşması

Kıbrıs Barış Harekatı'nın önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, 15 Temmuz'dan 20 Temmuz'a kadar Kıbrıs Türkü adeta tekrar doğmuş ve tekrar ölmüştür ifadelerini kullandı. Tatar, Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirilen Barış Harekatı'nın Kıbrıs Türkleri için tekrar doğuş anlamına geldiğini belirtti.

Özgür Özel'in Açıklamaları

Özgür Özel ise, Türkiye'nin Kıbrıs'taki varlığını korumak için harekete geçtiğini ve Kıbrıs Türkleri'nin yaşadığı sorunlar için destek olacaklarını ifade etti. Özel, Kıbrıs'ı bir bütün olarak benimseyip, Türkiye'nin tam AB üyeliği hedefine destek verdiklerini söyledi.

Siyaset Haberleri