İyi Partili Zorlu'dan öğretmenlik meslek kanunu eleştirisi

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşat Zorlu, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nde yer alan mülakat uygulamasının Milli Eğitim Akademisi adı altında kurumsallaşmasını sağlayacağını belirtti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşat Zorlu: Mülakat Uygulamasını Kurumsallaştırmak Kabul Edilemez

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşat Zorlu, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin mülakat uygulamasını Milli Eğitim Akademisi adı altında kurumsallaşmasını sağlayacağını belirtti. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Zorlu, teklifin eğitim camiasını ayağa kaldırdığını ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Zorlu, 20 milyona yakın öğrencimizi, 1,2 milyon öğretmeni ve 1 milyona yakın atama bekleyen öğretmenleri bir araya getirdiğimizde, bu teklifin gelecekleri hakkında ciddi endişelere yol açtığını görüyoruz. Yasalaşma sürecinde uzlaşının sağlanması ve gerçeklerden uzaklaşan bu teklifin geri çekilmesi gerekmektedir dedi.

Zorlu ayrıca, Danıştay'da mülakat uygulamasına yönelik itirazda bulunduğunu ve Milli Eğitim Akademisi'nin bu uygulamayı kurumsallaştırmak isteyen bir proje olduğunu belirtti. Akademinin gençler üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ifade eden Zorlu, teklifin geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Zorlu'nun sözlerine göre, bu teklifin kabul edilmesi durumunda Türkiye'deki geniş tanımlı işsizlik sayısının artacağı ve birçok kesimin mağdur olacağı belirtildi. Teklifin geri çekilmesi için çağrıda bulunan Zorlu, Milli Eğitim Akademisi'nin oluşturulmasının toplumun tepkisine neden olabileceğini belirtti.

Siyaset Haberleri