İsrailli bakanın Erdoğan eleştirisi için İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı etiketlemesi

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı yeni paylaşımında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı da etiketledi.

İsrail Dışişleri Bakanı İsrail Katz, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hedef Aldı

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan yeni bir paylaşım daha yaptı. Bu sefer sadece Ekrem İmamoğlu değil, Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları da etiketlendi.

Katz'ın paylaşımında, Dün, antisemit diktatör Erdoğan, ABD ve Batılı Devletlere sözel olarak saldırarak 'İsrail'deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını' söyledi. Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabını erişime açık tutuyorsun. Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür. ifadelerine yer verildi.

CHP ve Dışişleri Bakanlığı Tepki Gösterdi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel de İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın sözlerine tepki gösterdi. Yücel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Gazze'de her gün işlenen savaş suçlarını örtmek için kullanmayın dedi. Dışişleri Bakanlığı da Katz'ın paylaşımını iftira ve yalan dolu bulduklarını belirterek tepki gösterdi.

Bakanlığın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: İsrail Dışişleri Bakanı, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan, iftira ve yalan dolu, düzeysiz paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir.

CHP ve Dışişleri Bakanlığı'nın tepkileri sonrasında gerilim devam ederken, Katz'ın sözleri üzerine Türkiye-İsrail ilişkilerinin daha da gerilemesi bekleniyor.

Siyaset Haberleri