Erdoğan muhalefeti Atatürk'e yönelik eleştirilerle hedef aldı: Savarona'yı koruyan yine biziz

Erdoğan, Yıldız Sarayı açılışında yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirerek, Atatürk üzerinden hedef aldı ve Atatürk konusunda hiçbir şey yapmayanlar, çürümeye terk edilen Savarona yatına sahip çıkan yine biz olduk dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın Açılış Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyon, peyzaj ve iyileştirme çalışmaları tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasında muhalefeti Atatürk üzerinden eleştirerek, “Atatürk konusunda mangalda kül bırakmayanların, çürümeye terk ettiği Savarona yatına sahip çıkan yine biz olduk” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Yıllarca örselenmiş ihmallerin kurbanı olmuş Yıldız Sarayı'nı 6 yıllık özverili bir çalışmayla restore eden Milli Saraylar Başkanlığı'na teşekkür etti. Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin artacağına inandığını belirtti.

200 yıllık tarihi ile Yıldız Sarayı, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanıklık etmiştir. Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbul’un tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin artacağına inandığını vurguladı.

Atatürk konusunda mangalda kül bırakmayanların, çürümeye terk ettiği Savarona yatına sahip çıkanlar olarak çıkanlar olarak Türkiye'nin tarihi eserlerine sahip çıktıklarını belirtti. Ayrıca, tarihimizin bütün dönemlerini kucakladıklarını ve ayrım gözetmeksizin değer vererek koruduklarını söyledi.

Haber Merkezi

Siyaset Haberleri