Erdoğan, AKP'li Vekillere Uyarı Hazırlığında

AKP'ye ait 100'den fazla milletvekilinin sürekli olarak Meclis'e gelmediği tespit edildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, devamsız vekillere uyarıda bulunarak, Bu millet size hakkını helal etmez. Ben de etmiyorum dedi.

AKP Yönetimi Milletvekillerini Uyardı: Sürekli Devamsızlık Yapanlar Not Kırdı

AKP yönetimi, yerel seçimdeki oy kaybının sebeplerini araştırırken milletvekillerinin performansını da inceledi. Yapılan rapora göre, yaklaşık 100 yeni milletvekili sürekli devamsızlık yaparak genel kurula gelmediği için kırık not aldı. Tecrübeli milletvekillerinin de durumdan rahatsız olduğu ve parti yönetimine bildirdiği belirtiliyor.

AKP'nin yürüttüğü çalışmalardan biri de milletvekillerinin TBMM performansını raporlamak. Yaklaşık 100 milletvekilinin yasama faaliyetlerinde aktif rol almadığı tespit edildi. Parti yönetimi bu milletvekillerini uyararak yasama faaliyetlerinin önemini anlatmaya başladı.

Bu durumdan rahatsız olan tecrübeli milletvekilleri, parti yönetimine durumu bildirerek yeni milletvekillerinin daha aktif olmalarını istediler. 2018'de yapılan milletvekili seçimlerinde Meclis'in %63,49'u yenilenmiş ve 148 yeni milletvekili AKP'de yer almıştı. Bazı milletvekilleri hiç söz almamış, kanun teklifi hazırlamamış ya da önerge imzalamamıştı.

Erdoğan, AKP'li Vekilleri Uyaracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl partisinin vekillerini Meclis genel kurul toplantılarına yeterli katılım sağlamadıkları için eleştirmişti. Bu konuda önümüzdeki günlerde benzer bir uyarı yapabileceği konuşuluyor.

Türkiye Gazetesi

Siyaset Haberleri