Danıştay, Karaduvar'da CHP'li Başarır'ı Haklı Buldu: Cumhurbaşkanı Kararnamesi İptal Edildi

Danıştay 10. Dairesi, Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen tarafından açılan davada hukuka aykırı ''ÇED olumlu'' raporunu ve Cumhurbaşkanı Kararı'nı iptal etti.

Mersin Karaduvar Mahallesi'nde Endüstri Bölgesi İlanı İptal Edildi

Mersin’in sahil bölgelerinden biri olan Karaduvar Mahallesi'nde 2020 yılında Toros Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için ilan edilen 150 bin metrekarelik endüstri bölgesi kararı, Danıştay tarafından iptal edildi. Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen tarafından açılan davada, hukuka uygun olmayan ''ÇED olumlu'' raporu nedeniyle Cumhurbaşkanı Kararı da hukuka uygun bulunmadı ve iptal edildi.

Başarır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Karaduvar Mahallesi'nin Mersin'in en güzel ve tarihi mahallelerinden biri olduğunu belirterek, sahil bandı projesi kapsamında turizme açılmasını ve bu yönde yatırımlar yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı kararının mahallede çevre kirliliğine yol açabileceğini ve yaşanabilirliği tehlikeye sokabileceğini vurgulayan Başarır, Danıştay'ın verdiği kararın doğru ve adaletli olduğunu belirtti.

Danıştay'ın kararıyla birlikte Karaduvar Mahallesi'nin korunmasının sağlandığını ve Mersin’in doğal güzelliklerinin korunduğunu vurgulayan Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen'e teşekkürlerini iletti. Mersin’in topraklarını kirletmeye ve talana izin vermeyeceklerini belirten Başarır, halkın bu mücadelesine destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Siyaset Haberleri