Chp'li Yücel İktidara: Halk Nezdinde Vizesi Dolmuştur

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Türk Lirası ve Türk pasaportunun değer kaybetmesine tepki göstererek, AKP hükümetinin ülkenin imajını sarsarak halk nezdinde vizesinin dolmasına sebep olduğunu belirtti.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel: AKP Hükümetinin Vizesi Dolmuştur

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Türk Lirası'nın değer kaybının Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun vize alım gücünü de düşürdüğünü belirtti. Yücel, AKP hükümetinin Türk pasaportunun değerini düşürdüğünü ve ülkenin imajını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Yücel, sosyal medya hesabından yayınladığı video da, AK Parti hükümetinin artık halk nezdinde vizesinin dolduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

22 yıllık AKP ve Erdoğan yönetimi Türk lirasının değerini ne hale getirdiğini gözler önüne seriyor. Türk lirasının satın alma gücü ne kadar düştüyse, Türkiye Cumhuriyeti Pasaportunun vize alım gücü de o kadar düşmüştür. Schengen istatistiklerine göre, 2013 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tam 619 milyon Euro vize ücreti ödedi. Bu, bugünkü kurla 22 milyar liradan fazla bir miktarı temsil etmektedir.

Yücel, Türk vatandaşlarının vize başvurularının reddedilmesi ve Almanya, Yunanistan, Fransa gibi ülkelerin vize başvuru bedellerinden bahsederek, AKP hükümetinin pasaportun değerini düşürdüğünü ve ülkenin imajını olumsuz etkilediğini belirtti.

Şimdiye kadar hiçbir hükümet Türk Pasaportunun değerini AKP hükümetleri kadar düşürmemişti. Şimdiye kadar hiçbir hükümet dünya kamuoyu nezdinde ülkenin imajını bu kadar sarsmamıştı. AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur. Ekonomiden sağlığa, güvenlikten dış politikaya kadar, uçurumun kenarına getirdiğiniz ülkemizi size rağmen yeniden ayağa kaldıracağız. dedi.

Siyaset Haberleri