CHP'li Kış: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifine CHP Grubu Evet Oyu Vermeyecek

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Öğretmenlik Mesleği Kanunu tasarısına CHP grubunun destek vermeyeceğini belirterek, “Eğitimcilerin ve sendikaların eleştirileri dikkate alınmamıştır” dedi.

CHP Milletvekili Gülcan Kış, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne Karşı Çıkıyor

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne tepki göstererek, bu kanun teklifine evet oyu vermeyeceklerini belirtti. Kış, yasa teklifinin öğretmenlik mesleğine ciddi zararlar vereceğini savunarak, Anayasa'ya aykırılıklar içerdiklerini ifade etti.

Kış, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, Cumhuriyet tarihinin en büyük kıyımına hizmet etmektedir. Bu düzenleme, Anayasa dışına çıkan, ‘ben yaptım oldu’ anlayışının hakim olduğu bir kanun teklifidir. Teklif, esastan ve maddeler bakımından Anayasa’ya aykırılıklar içermektedir dedi.

Öğretmenlik mesleğinin kanununu görüşüldüğü sırada, öğretmenlerin haklarını savunmak üzere nöbette olduklarını belirten Kış, CHP olarak bu kanun teklifine hayır oyu vereceklerini vurguladı. Kış, Atatürk ilke ve inkılaplarından uzaklaşıldığını da belirterek, tüm milletvekillerine kanun teklifine karşı çıkma çağrısında bulundu.

Kış'ın bu açıklamaları, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin tartışmalarını daha da alevlendirdi. Teklifin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandığına dair iddialar da kamuoyunda endişe yaratmaya devam ediyor.

Siyaset Haberleri