CHP ve Aile Bakanı Göktaş görüşmesi: Gündemdeki başlıca konular

CHP'nin Gölge Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Aylin Nazlıaka, 22 Temmuz'da Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bir araya gelecek.

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Gölge Bakan ve Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, Bakan Göktaş ile Görüşecek

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Gölge Bakanı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yapacağı görüşmenin tarihini belirledi. Nazlıaka ve Göktaş'ın 22 Temmuz günü saat 14.00'te TBMM'de buluşacağı açıklandı.

Görüşmeye hazırlık olarak bir grup gazeteciye bilgi veren Nazlıaka, görüşmede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın faaliyet alanlarına yönelik sorunları ve çözüm önerilerini ele alacaklarını belirtti. Nazlıaka, Bakan Göktaş'a sunmak üzere bir dosya hazırladığını da sözlerine ekledi.

Nazlıaka, dosyanın başlıca konularının kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri olduğunu vurguladı. Ayrıca KADES uygulaması, elektronik kelepçe sayısının yetersizliği, şiddet araştırma komisyonu, eşitlik ilkesinin yok sayılması, kanunlardaki değişiklikler ve diğer sosyal hizmet konuları da masaya yatırılacak.

CHP'li Nazlıaka, Gölge Bakan olarak sosyal yardımlardan çocuk istismarına, engellilerin yaşadığı sorunlardan şehit ve gazi yakınlarının mağduriyetlerine kadar geniş bir yelpazede konuları ele alacaklarını belirtti. Görüşmede ayrıca Roman ve engelli yurttaşların karşılaştığı sorunlara da değinilecek.

BirGün

Siyaset Haberleri