Can Atalay'ın milletvekili kaydı için TBMM'ye başvuru yapıldı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), AYM'nin Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunu belirten gerekçeli kararını açıkladıktan sonra, Atalay'ın özlük haklarının iadesi için Meclis'e başvuruda bulundu.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Milletvekilliği AYM Kararıyla Geçersiz İlan Edildi

1 Ağustos günü Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli karara göre, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği yok hükmünde ilan edildi. Bu kararın ardından, Gezi davasından aldığı hapis cezası nedeniyle cezaevinde tutulan Atalay'ın tahliyesi talepleri artarken, TİP TBMM Başkanlığına başvurarak Atalay'ın özlük haklarının iadesini istedi.

AYM kararlarının tüm kurumlar için bağlayıcı olduğu vurgulanan açıklamada, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesinin 'yok hükmünde' olduğu belirlendi. Bu AYM kararı, TBMM'nin de bağlayıcı niteliğe sahiptir. Bu nedenle Can Atalay'ın milletvekili kaydının yapılması ve özlük haklarının iadesi Anayasal bir zorunluluktur denildi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş imzalı dilekçede ise şu ifadeler yer aldı: Can Atalay ile ilgili verilen karar uyarınca milletvekili kaydının yapılması ve özlük haklarının iadesini talep ediyoruz.

Haber Merkezi

Siyaset Haberleri