Ali Babacan'dan vergi önerisi: İmar rantlarına odaklanın

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vergi toplamak isteyenlere imar rantlarını denetlemeleri gerektiğini söyledi. Babacan, bakkalın yanında iki ay çıraklık yapan birisinin bile bu kadar büyük hatalar yapmayacağını belirtti.

Ali Babacan'dan Çarpıcı Açıklamalar: Hukuk Olmadan, Adalet Olmadan Ekonomi Olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vergi tahsilatı ve ülkenin ekonomik durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, Vergi tahsil etmek istiyorsanız imar rantlarına bakın. Bakkalın yanında iki ay çıraklık yapan birisi böylesine vahim hatalar yapmaz. Sadece ekonomi politikasıyla bu ülkenin ekonomisi düzelmez. Hukuk olmadan, adalet olmadan ekonomi olmaz. Olmayacak da. Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımam, uyumam, saygı duymam dediğiniz sürece, her gün bu ülkede hukuk ihlali yaptığınız sürece bu ülkenin ekonomisi düzelmez, insanlar yatırım yapmaz şeklinde konuştu.

DEVA Partisi Ankara 2. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Babacan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü kutlayarak sözlerine başladı. Babacan, Bugün Ankara'da böylesine güzel bir coşku ve heyecanla 2. Olağan İl Kongremizi gerçekleştiriyoruz. 50. yılında 20 Temmuz 1977 Kıbrıs Barış Harekatı'nda hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize minnetle anıyorum. Ankara'dan yavru vatana sevgilerimi, selamlarımı iletiyorum dedi.

İzmir'de yaşanan elektrik akımı faciasına da değinen Babacan, Ülkemizde ekonomi kötü. Vatandaşlar çok derin bir geçim sıkıntısı yaşıyor ama umursayan yok. Deprem tehlikesi her gün büyüyor. Uzmanlar uyarıyor, dinleyen yok. Yol ortasında yürürken iki yurttaşımız elektrik akımına kapılıp hayatını kaybediyor ama özür dileyen yok, çıkıp istifa eden yok. Herkes ötekini suçluyor. Biz bu kutuplaşma üzerine kurulu yaklaşımı kabul etmiyoruz şeklinde konuştu.

Özel Harekat Başkanı'nın MHP Genel Başkanı'nın elini öpmesine tepki gösteren Babacan, yargı ve kollukta yaşanan klikleşmeye dikkat çekti. Babacan, Yargı ve emniyetteki klikleşmenin bu ülkenin başına neler getirdiğini unuttunuz mu? Bu ülke, bu millet, bu devlet, bu anlayış yüzünden çok çekti. Memleket bunların yüzünden neler çekti ya? Yargı ve emniyetteki el öpme sıralarının sonucu bu. Bu ülkenin yarınlarını hiç kimsenin karşısında eğilmeyen bu ülkenin çalışkan gençleri yönetecek dedi.

2008'den bu yana devlet memurluğuna 1 milyon 600 bin kişinin alındığına dikkat çeken Babacan, bu kişilerin mülakat yöntemiyle iktidara yakın kişilerden seçildiğini belirtti. Babacan, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile freni olmayan bir dönem başladı. Vergi tahsil etmek istiyorsanız imar rantlarına bakın. Bakkalın yanında iki ay çıraklık yapan birisi böylesine vahim hatalar yapmaz. Hukuk olmadan, adalet olmadan ekonomi olmaz. Olmayacak da. Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımam dediğiniz sürece, her gün bu ülkede hukuk ihlali yaptığınız sürece bu ülkenin ekonomisi düzelmez, insanlar yatırım yapmaz şeklinde konuştu.

Siyaset Haberleri